Backstrom!

Grattis Leif GW!

Idag är det nog roligare än vanligt att heta Leif GW Persson. Det amerikanska tv-bolaget Fox kommer att spela in 13 avsnitt med Leif GW’s karaktär Evert Bäckström. I Fox serie kommer karaktären Everett Backstrom. Handlingen har flyttats från Stockholm till Portland. Rainn Wilson från “The office” ska spela rollen. Efter att ha sett pilotavsnittet så kan jag konstatera att det kommer att bli en riktigt bra serie. Hoppas att den på ett eller annat vis kommer att bli tillgänglig även för oss i Sverige.
http://www.youtube.com/watch?v=V6O5uD-ySw8

Serien har varit på gång en tid – under 2013 var det aktuellt att CBS skulle sända den men tv-bolaget valde till slut att tacka nej. Men nu blir det alltså Fox som spelar in Backstrom. Manus skrivs inte av Leif GW Persson utan av Hart Hanson. Tillsammans med Hart Hanson och sin svenske agent Niclas Salomonsson kommer Leif GW Persson att vara exekutiv producent för serien. Inspelningarna av ”Backstrom” påbörjas under våren och enligt Leif GW Person kan det vara dags för premiär redan i höst. Vad Leif GW får för besväret får han inte avslöja. Men när han var hos Malou i TV4 för ett par veckor sedan sa han att om det blev av så skulle han starta en detektivbyrå. Han skulle då anställa några skarpa poliser. Det kan med andra ord inte vara småpotatis som den gamle professorn får betalt.

För den som inte känner till Evert Bäckström följer här en resume. Rollfiguren Evert Bäckström har beskrivits som en cynisk och fördomsfull person som fullständigt saknar goda egenskaper. Han är rasist, sexistisk, homofob, har dålig hygien, är överviktig, oärlig och egoistisk. Dessutom är han snål, oärlig, självgod och småsint. Han ogillar folk i allmänhet och tänker nedsättande tankar om alla i sin omgivning. Inte någon trevlig och inställsam typ med andra ord.

Leave a Reply